Bahan2
175 ml Air
75 gm butter
110 gm Tepung gandum yg di ayak
2 biji telur ayam saiz A
1 penutup esen vanilla
Cara2 nyer :
1. Air n butter masak api kuat sampai butter cair...
2. slow api n masukkan tepung, kacau sampai tepung xmelekat kat periuk.
3. Sejukkan selama (5 Minit) n mixer adunan tepung n masukkan telur 1 biji 1 bj serta esen sehingga adunan sebati ...
4. masukkan adunan ke dlm piping bag n paipkan kat atas dulang.
5. Bakar pd suhu 210 sehingga puff bila diangkat akan jd ringan serta berongga....
Inti Custad:
1 sudu besar tpg jagung
1 sudu besar tepung gandum
1/2 sudu tepung kastad
259 ml susu cair
1 bj telur ayam
1 sudu besar butter
4 sudu besar gula
Satukan semua bahan n masak diatas api yg kecil sehingga pekat.
kalau masak inti kastad ni xboleh tinggal2 yer periuk tu kang hangus la plak heheheh... so kena kacau selalu yer...
ikut creativiti korank la nk letak apa yer...
mcm Noor, selalu letak inti castad, Fresh Cream n diloretkan ngan coklat cair... SELAMAT MENCUBA... :)
0 Budak budak comel Komen :
Catat Ulasan