♥ Qasieh Cupcake ♥

Rabu, 12 April 2017

Crispy Taro Dumpling Resepi

Assalammualaikum...hari ni ceq Noor nk kongsikan cara buat Taro Dumpling. Apa tu taro?
Taro tu adalah Keladi u all.. so meh cuba resepi ni na...


Filling:
150gm Isi Ayam potong dadu
150gm Udang potong dadu
2 -3  Cendawan Shiitake kering ( rendam dan potong dadu )
1 Ulas Bawang Putih
1 tsp Minyak Bijan
1 tsp seasoning
1/2 Cawan Daun Bawang
Sedikit mix spice
Garam , Gula secukup rasa

Cara:
1. Tumis bawang putih sehingga layu.

2. Masukkan cendawan, ayam dan udang. Selepas itu masukkan seasoning.

3. Akhir sekali masukkan semua bahan yang lain dan masak sehingga kering.

Wrap
Bahan A
600gm Ubi Keladi Purple

Bahan B
113gm unsalted butter
1 Tsp Baking Soda

Bahan C
113g wheat starch / Kanji Gandum
180 Air Panas

Bahan D
40 gm wheat strach / Kanji Gandum

Cara - cara:
1. Potong keladi 1 cm lebar dan kukus sehingga empuk. Panas- panas lenyekan adunan sehingga hancur.

2. Campurkan Bahan C dan kacau sehingga berketul - ketul. Bila adunan C sudah suam, campurkan adunan tu bersama keladi. Masukkan bahan B dan Bahan D.

3. Uli adunan sehingga tidak melekat dijari.

4. Ambil sedikit adunan wrap td anggaran sebesar bola pimpong leperkan dan letak sedikit filling dan tutup kembali. ( lebih kurang buat cucuq Badak ). Buat sehingga habis.

5. Panaskan minyak dengan api sederhana kuat dan goreng sebiji sebiji sehingga kuning keemasan.

Pastikan api mesti kuat semasa memanaskan minyak, kemudian slow api dan baru masuk ball tadi.



thank you.,pliz like :)

Rabu, 5 April 2017

PJJ Class Masakkan

ASSALAMMUALAIKUM...
PJJ Online melalui Group Facebook
Mudah faham dan tiada had untuk pembelajaran.
Anda boleh pilih PJJ yang anda suka dengan Yuran berbaloi..

PJJ1 Anika Cookies
PJJ2 Painted Swiss Roll
PJJ3 Anika Muffin
PJJ4 Omelate Cheezy Bread & Hokkaido Cupcake
PJJ5 Painted Cheese Cake Tranfer
PJJ6 Flower Buttercream & JellyCream
Pm saya untuk mengetahui harga PJJ DIATAS.
Yang penting Harga Promosi Bulan April.
atau Whatapp saya 019 4240775 ( Noor )



thank you.,pliz like :)

Sabtu, 1 April 2017

Omelate Cheezy Bread


Assalammualaikum...
Morning U All..
Ari ni Noor mood kerajnan upload pic...kebiasaan Noor akan upload ke Facebook aje..
Sibuk dengan Class gitu...

Meh sini nak memperkenalkan new product dari Qasieh Cupcake iaitu Omelate Cheezy Bread. Apa rasanyer ye? sekali makan macam tak cukup tau...Kalau nak oder boleh wasup terus ke Noor 0194240775. Sekitar Kulim Kedah ye.



thank you.,pliz like :)

Khamis, 2 Mac 2017

Class Painted Cheese Drawing Or PJJ

Assalammualaikum....
Lama Noor tak bersiaran ..selalu update je dalam FACEBOOK je.
ok yer tak mo buang masa nak habaq... 
cantik tak cake ceq Noor..

Berminat nk joint Class Mai ler.... dialu2 kan...
yang mana dok jauh pun boleh belajar dengan Noor hanya PJJ.

Apa tu PJJ??
Pelajaran Jarak Jauh.
Senang aje.. Whatsapp Noor ke 0194240775
sementara masih harga Promosi boleh PM noor k.

PJJ tu belajar macam mana?
PJJ akan diajar melalui GROUP FACEBOOK 
Video Teknik menghasikan cake.
Video cara menyiram dan melukis 
serta banyak lagi Tip yang Dajar.
Nak tahu Lebih lanjut Boleh terus ke FB Noor sendiri 












thank you.,pliz like :)