Isnin, 29 April 2013

Resepi Pastery Puff Sardin


Assalammualaikum....
Pagi ni time rajin, Noor buat puff sardin yang best la....
sebab hari tu ada noor buat, tapi tak pun bagi resepi...so kali ni jom kita buat sama sama yer :)


Resepi Inti sardin
1 tin ikan sardin ( size besar )
5 labu bawang besar potong dadu
5 sudu besar cili kisar
Air asam jawa 
garam dan serbuk perisa
Minyak untuk menumis

Cara cara:
1. Tumis cili hingga pecah minyak...
2. Masukkan sardin dan setengah saja sos ikan sadin tu yer...
3. masukkan bahan perisa serta air asam jawa...biarkan kering
4. Hancurkan isi ikan tu serta masukkan bawang, masak hingga bawang layu saja...tutup api dan sejukkan....


Saya gunakan pastery yang siap yer,....


ambil 1 keping dan potong 2 macam pic atas tu yer...


Bahagian atas tu saya kelar kelar macam pic atas tu yer....


bahagian bawah saya sapu telur yer (1 biji telur + secubit garam dan sedikit pewarna kuning )


Letak inti sardin atau inti yang korank suka yer...


Cantum bahagian kelar tu dengan bahagian inti yer...


Gunakan Garfu untuk bentukkan disekeliling pastery yer...


Sapu telur pada bahagian kelar yer...
dan bakar pada 180C sehingga masak...


Sudah Masak Jom makan hehehheh....


Nampak tak lapisan lapisan puff tu....


Yang ni Siap Pack untuk dijual ....

















thank you.,pliz like :)

0 Budak budak comel Komen :