Selasa, 23 April 2013

Resepi Italian Cream Horn


Assalammualaikum...
Sekarang ni Noor dah start buat product terbaru dan masih dalam pelancaran hehehe.... kalau rasa nak makan  call Noor ok...kalau rajin nak buat sendiri, meh sini nak cerita cara nak buat yer...


Dekat pic atas tu ialah pastery Puff yang segera... kalau rajin korank canai la sendiri... ni tak ada masa nk buat so yg tu jew Noor guna....
cara mudah, dalam 1 pack tu ada 10 keping....

ambil 1 keping potong kepada 6 bahagian... boleh dapat 2 biji Horns yer...
kalau tak percaya try buat yer...


Pic atas tu pula adalah acuan Horns... bukan kuku hantu yer hehehehe...
balut pastery macam siput sedut tu... sebanyak 3 potong... nak resepi selanjutnyer dibawah yer.... 


Resepi Italian Custard
( resepi ni Noor ubah sikit yer dari resepi Umi Nadia )
tema kasih yer kak sedap sungguh :)

40 gm tepung kastad
100 gm whipping cream
450 gm susu full cream
90 gm gula 
10 gm tepung jagung
2 biji telur
sedikit esen vanilla

Cara:
masak semua sekali sampai pekat dan sejukkan dan paipkan kedalam Horns tadi

( Sapuan kuning telur keatas pastery)
1 biji telur
sedikit pewarna kuning
secubit garam
gula pasir ( untuk tabur)

Cara:
telur, garam dan pewarna pukul hingga sebati...
sapu pada pastery yg telah dibalut dan tabur gula....
bakar 180C sehingga kekuninggan...( bergantung pada ocen masing masing yer)

















thank you.,pliz like :)

0 Budak budak comel Komen :